Goed voornemen: Geld besparen in 2015

Goed voornemen: Geld besparen in 2015

Rondom oudejaarsdag beginnen veel mensen met het maken van goede voornemens. Want een nieuw jaar vraagt tenslotte om een nieuwe, frisse start. Alles waar je in het afgelopen jaar niet tevreden over was, kun je nu eindelijk eens anders proberen. Zo ook je geldzaken. 

Want meer geld, dat zouden we allemaal wel willen. Alleen als we de oudejaarsloterij niet winnen en geen dikke bonus of salarisverhoging krijgen, zullen we toch echt anders om moeten gaan met het geld dat we eerst ook binnenkregen. Misschien is het een goed voornemen om je aan de volgende punten te houden in het nieuwe jaar.

  • Geld sparen voor een vakantie of een grote aankoop? Spaar iedere maand een beetje door automatisch een bedrag over te laten maken naar een spaarrekening of wat je over hebt aan het einde van de maand meteen te sparen en niet te bewaren voor de volgende maand.
  • Kijk ook eens naar je kleine uitgaven als je geld wilt besparen. Tenslotte zijn een heleboel kleine uitgaven bij elkaar ook heel wat geld waard. Die dagelijkse lunch op je werk, de koffie op het station en de parkeerkosten als je met de auto naar de stad gaat; aan het einde van de maand heb je op deze manier flink wat geld uitgegeven. En dat terwijl je ook zelf een lunch kunt maken, koffie mee kunt nemen of op de fiets kunt stappen.
  • Het is ook slim om eens goed naar je jaarlijkse of maandelijkse kosten te kijken. Drie tijdschriftabonnementen terwijl de helft van de tijdschriften ongelezen bij het oud papier verdwijnt? Een onbeperkt fitnessabonnement terwijl je zo weinig tijd hebt dat een rittenkaart veel voordeliger is? Een uitgebreid zenderpakket voor de televisie terwijl je eigenlijk niet verder komt dan RTL5? Juist, allemaal onnodig. Ga dus even goed na welke abonnementen je aan wilt houden en waar je op kunt besparen.
  • En heb je nog wat tijd over in de kerstvakantie? Probeer dan eens wat zelf te maken in plaats van het maar gewoon te kopen. Niet zo creatief? Speur dan Marktplaats en de dichtstbijzijnde kringloopwinkel eens af. Ze hebben hier veel leuke spulletjes!

 

Fotocredits:
Makkelijk Geld Besparen

Share This