Geld verdienen via Marktplaats

Geld verdienen via Marktplaats

Kun je wel wat extra geld gebruiken voor de feestdagen? Marktplaats is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gigantische site met allerlei (tweedehands) producten. Bijna elke Nederlander heeft wel eens iets gekocht of verkocht via deze site. Maar hoe kun je nou het beste geld verdienen via Marktplaats?

Verkopen van eigen spullen


Heb je thuis nog een hele berg met kleding die er prima uitziet maar die je toch nooit meer draagt? Ruim je kledingkast eens op en verzamel al deze kleding. Maak mooie foto’s van de kledingstukken die je wilt verkopen en zorg voor duidelijke informatie. Hoe duidelijker je advertentie wordt, hoe groter de kans is dat iemand het zal kopen. Natuurlijk kun je veel meer verkopen dan alleen kleding. Denk ook eens aan meubels, speelgoed, boeken, of hobbyspullen. Een advertentie is vrij makkelijk gemaakt. Je registreert je en vervolgens kun je het product toevoegen met een foto, een omschrijving en een prijs. De prijs kun je vast zetten, maar je kunt er ook voor kiezen mensen te laten bieden. Bepaal van te voren of je wilt dat mensen het product bij jou thuis kunnen ophalen, of dat je het alleen verzendt. Verzendkosten zijn meestal voor de koper, zet dit duidelijk in je advertentie.

Handelen via Marktplaats

Wil je meer geld verdienen dan die paar tientjes die je met je eigen producten op kan halen? Dan kun je handelen via Marktplaats. Koop een grote partij spullen op om ze vervolgens stuk voor stuk te verkopen. Hier zit echter wel een risico aan verbonden. Zo worden bijvoorbeeld veel grote hoeveelheden Björn Borg boxers op internet aangeboden, maar het grootste gedeelte hiervan is nep. Als je het slim aanpakt, kun je echter best wat geld verdienen op deze manier.

Blijf opletten

Hoe beter het gaat, hoe meer risico veel mensen nemen. Blijf echter opletten of je mensen vertrouwt voor je een deal sluit. Het zou jammer zijn als je je net verdiende centjes allemaal kwijt raakt door iemand die niet te vertrouwen is.

 

Share This