Geld verdienen op internet: schrijven

Geld verdienen op internet: schrijven

Heb jij een vlotte pen, een aangeboren nieuwsgierigheid en interesse in verschillende onderwerpen? Is het je hobby om stukjes te schrijven en zou je hier wel geld mee willen verdienen? Op internet is het mogelijk je schrijftalent om te zetten in geld. Hoe? Dat lees je hier!

Artikelen schrijven voor een site

Er zijn verschillende sites op internet te vinden waar je artikelen kunt schrijven over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken. De artikelen moeten uit minimaal vijfhonderd woorden bestaan en uiteraard uniek zijn. Het is niet de bedoeling dat je letterlijk stukken overneemt die al op internet te vinden zijn, je schrijft echt je eigen stukje inclusief een eventuele bronverwijzing. Wanneer je een artikel hebt geschreven, wordt hij gekeurd. Uiteraard mogen er geen spelling- of taalfouten inzitten, mocht dit toch het geval zijn dan hoor je dit vaak binnen een aantal uur en kun je het nog verbeteren. Wanneer je artikel is goedgekeurd wordt het gepubliceerd op de site.

Hoe verdien je geld?

Geld verdienen met het schrijven van artikelen gaat via Google Adsense. Je meldt je aan bij Google Adsense en zij plaatsen advertenties bij jouw artikelen. Zodra er op een advertentie geklikt wordt door iemand die jouw artikelen leest, zul je geld verdienen. Het bedrag dat je hiervoor krijgt, kan variëren van een paar cent tot een paar euro. In het begin zul je nog weinig van de inkomsten merken, maar wanneer je enkele tientallen artikelen gepubliceerd hebt, kunnen de inkomsten flink oplopen. Een voordeel is dat je iedere maand weer inkomsten hebt, ook al schrijf je een tijdje niks. Tenslotte blijven de artikelen op internet staan. Dus je verdient ook geld wanneer je op vakantie bent of ziek op bed ligt. Ideaal! Er zijn mensen die dit werk al jaren doen en zo een paar honderd euro per maand verdienen. Helaas zijn dit uitzonderingen. Zelfs als je heel veel artikelen online hebt staan, is de kans groot dat je slechts een paar tientjes per maand verdient. Daarom is het belangrijk dat je vooral schrijft omdat je het leuk vindt, het geld is een mooie bijkomstigheid.

Welke sites?

Er zijn verschillende sites waar je je kunt aanmelden. Wanneer je op internet zoekt, zul je ze snel genoeg vinden. Todio.nl is een persoonlijke site waarbij hele gerichte feedback wordt gegeven op je stukjes. Hierdoor kun je veel leren en zal je schrijfvaardigheid een stuk verbeteren. Infonu.nl is een grotere site waardoor je artikelen sneller gekeurd en vaker bekeken worden. Kijk eens op internet en je zult er nog veel meer vinden!

Foto credits:
Elsbeth Online

Share This