Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Bloggen is steeds populairder en het blijkt zelfs mogelijk om dit als fulltimebaan te doen. Je schrijft dagelijks artikelen waar advertenties bij worden geplaatst en je bezoekers zorgen voor de inkomsten. Een droombaan voor veel vrouwen die het leuk vinden om te schrijven, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Hoe word je een succesvolle blogger?

Onderwerp

Allereerst moet je een onderwerp voor je blog bedenken. Kies iets waar jij interesse in hebt en waar je veel over kunt blijven schrijven. Daarnaast moet je natuurlijk ook bezoekers trekken, dus kies voor een onderwerp dat breed genoeg is om veel lezers te krijgen. Aan de andere kant werken specifieke onderwerpen beter dan een heel breed onderwerp, omdat de lezers dan weten waarvoor ze naar jouw site komen. Je kunt dus beter een blog beginnen over interieur dan een blog waar je verschillende onderwerpen zoals interieur, reizen en koken voorbij laat komen. Een specifiek onderwerp is ook interessanter voor adverteerders.

Heb je eenmaal een onderwerp gekozen? Bekijk dan goed de sites van jouw concullega’s op internet. Jouw site moet uniek zijn anders trek je niet genoeg bezoekers. Beautysits schoten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond en er zijn inmiddels heel wat succesvolle beautybloggers. Het heeft weinig zin om nog zo’n site op te starten, tenzij je echt een uniek idee hebt.

geld verdienen met bloggen3

Beginnen met bloggen

En dan is het tijd om te beginnen met bloggen. Zorg dat je genoeg leuke dingen weet te vertellen over je onderwerp en blog regelmatig, alleen dan zul je vaste bezoekers trekken. Lezers moeten tenslotte wel iedere keer iets nieuws op je site kunnen vinden. Begin met een paar keer per week en bouw dit op naar iedere dag een stukje online plaatsen.

Vormgeving

Natuurlijk is ook de vormgeving van je blog belangrijk. Zorg voor een aantrekkelijke site waarmee je jouw doel aan je bezoekers kunt uitstralen. Foto’s doen het altijd goed. Let er wel op dat je niet zomaar foto’s van het internet gebruikt zonder toestemming of een bronverwijzing. Ben je goed in fotograferen? Het is helemaal leuk om je eigen foto’s aan de blog toe te voegen.

Geld verdienen

geld verdienen met bloggen2Wanneer je blog eenmaal loopt en je vaste bezoekers hebt, kun je aan advertenties gaan denken. De simpelste manier is je aanmelden bij Google Adsense. Zij plaatsen advertenties op je site en wanneer mensen op deze advertenties klikken, krijg jij een deel van de inkomsten. Het bedrag dat je hiervoor krijgt, kan variëren van een paar cent tot een paar euro per klik. Dit is dan ook zeker geen stabiele vorm van inkomsten. Toch zul je hier mee moeten beginnen tot je grotere bezoekersaantallen hebt.

Zodra je genoeg bezoekers op je site hebt, kun je beginnen met adverteerders zoeken voor banners op je site. De vraag is natuurlijk wat genoeg bezoekers zijn. Dat ligt helemaal aan het soort site dat je hebt en het onderwerp. Komen er vooral veel mensen op af die op zoek zijn naar een specifiek product? Dan heb je minder bezoekers nodig dan wanneer je een meer algemene site hebt. Toch zul je enkele duizenden unieke bezoekers per dag moeten hebben om echt geld te kunnen verdienen.

Naast het verkopen van advertentieruimte op je blog, kun je ook advertorials schrijven. Een advertorial is een geschreven stukje eventueel met foto’s waarin je een bepaald product probeert te verkopen. Ben je op zoek naar adverteerders voor jouw site? Kijk dan eens op Blogmij.

Voorbeelden

De Zweedse blogger Frida Ramstedt doet het erg goed met haar site Trendenser, ze is hier zelfs miljonair mee geworden! Maar ook ons eigen land kent succesvolle bloggers. Wat dacht je van Mascha van Beautygloss. Ze heeft een ontzettend populaire beautyblog met meer dan 100.000 unieke bezoekers per dag. Ook Cynthia weet goed geld te verdienen met haar beautyblog MissLipgloss. Zijn er ook nog succesvolle blogs over andere onderwerpen? Jazeker! Kijk maar eens bij Interior Junkie, Your Lifestyle Guide en Uit Paulines Keuken.

Foto credits:
Todays Beauty

Share This