Geld over na vakantie?

Geld over na vakantie?

Zit de vakantie er weer op? Heel wat mensen maken van te voren een planning wat ze ongeveer uit gaan geven en het kan natuurlijk zijn dat de vakantie wat goedkoper was dan dat je begroot had. Wat doe je dan met het overgebleven geld?

Er zijn mensen die het geld dat over is gebruiken om een luxe cadeautje voor zichzelf te kopen op de luchthaven. Dat kan natuurlijk heel leuk zijn, maar misschien is het verstandig om het geld voor iets anders te gebruiken.

Sparen is natuurlijk de meest verstandige keuze. Je kunt het geld dan tenslotte weer voor iets anders gebruiken wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld voor een volgende vakantie of de studie van je kinderen. Ook als er slechts een paar tientjes over zijn, kan dit toch een slimme keuze zijn.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om wat leuks te doen in Nederland van dat geld, om de vakantie nog een beetje te verlengen. Ga bijvoorbeeld een dagje weg, een nachtje in een hotel of een keer lekker uit eten. Niet zo veel geld meer over? Lunchen of borrelen is ook erg gezellig!

En dan zou je het ook nog in je huis kunnen steken, zodat je er weer extra van kunt genieten om thuis te zijn. Koop nieuwe kussens voor op de bank, wat leuke dingen voor in de tuin of mooie accessoires voor in huis. Alles om het nog leuker te maken!

Fotocredits:
Pixabay

Share This