Geld omwisselen op vakantie

Geld omwisselen op vakantie

De meeste landen in Europa hebben de euro, maar niet allemaal. En ook als je buiten Europa reist, zul je geld om moeten wisselen op vakantie. Houd dan rekening met de volgende dingen. 

Geld omwisselen is helaas nooit gratis. Vaak kost het weinig geld, maar op de ene plek is het duurder dan op de andere plek. Zo is er altijd een wisselkantoor op het vliegveld te vinden, maar hier krijg je vaak minder plaatselijke valuta voor je euro´s dan wanneer je het in de stad omwisselt. Dit komt omdat veel mensen noodgedwongen hun geld moeten wisselen op het vliegveld, ze maken hier slim gebruik van. Wissel daarom slechts een kleine hoeveelheid om, genoeg om de eerste kosten te kunnen betalen. De rest komt later wel.

Zorg er voor dat je zelf goed op de hoogte bent van de wisselkoers om te voorkomen dat je opgelicht wordt. Het is sowieso verstandig om alleen geld te wisselen bij betrouwbaar uitziende bedrijven en niet bij mensen op straat. Dat is de meest veilige manier.

Het is lastig om aan het einde van de vakantie niet te veel geld over te houden dat je vervolgens niet meer kunt gebruiken. Probeer de eerste dagen bij te houden hoeveel je ongeveer gebruikt op een dag. Zo kun je een berekening maken voor de laatste dagen en weet je hoeveel je nog moet pinnen. Geld dat je over hebt, kun je op het vliegveld vaak aan een goed doel schenken. Je kunt het ook gebruiken voor fooien.

Fotocredits:
Reisdoc

Share This