Geld besparen doe je zo!

Geld besparen doe je zo!

Geld besparen is een onderwerp dat bij ons ruimschoots belicht wordt. Er zijn vele manieren om minder geld uit te geven die je direct kan toepassen. Hieronder behandelen we 5 nieuwe tips om geld te besparen.

1. Let op aanbiedingen en acties van winkels en webshops

http://www.acties.nlDagelijks zijn er talloze verschillende aanbiedingen en kortingen bij verschillende (web-)winkelbedrijven waarmee behoorlijk wat voordeel behaald kan worden. Het is alleen behoorlijk lastig om op de hoogte te zijn van de voor jou relevante aanbiedingen. Een goede manier om de kortingen in de gaten te houden is via de website Acties.nl. Deze site verzamelt dagelijks alle voordeeltjes zoals kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen. Check dus vóórdat je online iets aanschaft eerst deze site om te kijken of er kortingsacties beschikbaar zijn. Deze manier van online shoppen kan onder andere voor kleding, huishoudelijke artikelen en je dagelijkse boodschappen, maar ook voor elektronica en vakanties. Goed in de gaten houden dus, het kan je serieus geld besparen!

2. Verkoop je overtollige spullen

Ongetwijfeld heb ook jij spullen in huis die in de weg staan en waar je helemaal niets mee doet. Verzamel ze eens en verkoop ze op Marktplaats of op een vrijmarkt. Het ruimt mooi op en het zal je versteld doen staan hoeveel het nog op kan leveren. Je zou natuurlijk ook kunnen overwegen om zelf tweedehands spullen te kopen. Het is een uitstekende manier om geld te besparen.

3. Autodelen

Geld besparen doe je zo!Gemiddeld staat een auto in Nederland 23 uur per dag stil. Misschien is dat bij jou ook het geval. In dat geval is het een idee om je auto te verhuren via een autodeelsite als Snappcar. Je kan dan je eigen auto verhuren op tijden dat je er toch geen gebruik van maakt en daarbij kan je beschikken over je auto op tijden die voor jou belangrijk zijn. Zo kan je auto je nog wat opleveren en is het niet langer alleen maar een zware kostenpost. Rijd je zelf maar heel incidenteel dan kan je ook denken aan het huren van een auto bij Greenwheels of Car2Go.  Helaas is deze laatste alleen in Amsterdam te vinden en is ook Greenwheels lang niet in elke stad gevestigd.

4. Huur je gereedschap

Geld besparen doe je zo!Hoe vaak overkomt het jou dat je een kettingzaag nodig hebt om een boom om te zagen of een betonboor om een paar gaatjes in de vloer te boren? Vast niet vaak. Het is dan niet de moeite waard om het gereedschap zelf aan te schaffen. Huren bij een bouwmarkt is dan een goede oplossing. Maar het kan nóg voordeliger. Er zijn verschillende websites waarop particulieren hun gereedschap te huur aanbieden. Een mooi voorbeeld hiervan is Hurenvanburen.nl. Heb je zelf bijzonder gereedschap dat je zo goed als niet gebruikt, biedt dit dan te huur aan. Dat levert je weer een mooi extraatje op.

5. Zoek de voordeligste verzekering

Het is wel even een werkje maar je verzekeringen eens goed uitpluizen kan je een aardige besparing opleveren. Als eerste kan je kijken of je verzekeringen hebt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Het kan zijn dat je een reisverzekering, rechtsbijstandverzekering of aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten terwijl die ook al door andere verzekeringen worden gedekt. Dan ben je dus dubbel verzekerd. Als dit bij jou ook het geval is dan is het raadzaam om de ongunstigste verzekering op te zeggen.

Als vervolgstap zou je de premies van je verzekeringen op een rij kunnen zetten. Met behulp van een vergelijkingssite kan je de premies van andere aanbieders inzichtelijk krijgen. Je zult zien dat er onderling nog behoorlijke verschillen zijn. Het loont bijna altijd om over te stappen naar een andere maatschappij. Ook het bundelen van verzekeringen bij één maatschappij kan nog wel eens aardig wat geld besparen.

Doe er je voordeel mee!

 

Share This