Geld besparen op vakantie

Geld besparen op vakantie

Veel mensen willen eigenlijk niet op hun geld letten als ze op vakantie zijn, maar soms is dat nou eenmaal echt nodig. Je kunt er voor kiezen om niet op vakantie te gaan, of om daar gewoon een beetje bewuster je geld te besteden. 

Je kunt een goedkope aanbieding hebben gevonden, maar vaak ben je op vakantie zelf ook nog een heleboel geld kwijt. Er is natuurlijk niets mis met genieten van die paar weekjes die je vrij bent in een jaar, maar niet iedereen kan zo veel geld uitgeven als ze zouden willen. Zit je een beetje krap bij kas? Dan heb je misschien wat aan de volgende tips:

  • Boek geen ontbijt, lunch of avondeten in het hotel waar je zit, maar regel dit zelf. Vaak kun je heel goedkoop een stokbrood halen bij de plaatselijke bakker. Zo heb je een lekker ontbijtje voor slechts een paar euro. Dit kun je ook doen voor de lunch. Liever iets anders? Zorg dan dat je een appartement met een klein keukentje boekt. Vaak kun je hier geen hele maaltijden koken, maar lukt het wel om een eitje of pannenkoeken te bakken. Pannenkoeken maak je heel gemakkelijk met meel, eieren, melk en een snufje zout. Deze ingrediënten kun je bijna overal kopen en zijn heel goedkoop! Vergeet ook niet lekker fruit te halen op een plaatselijke markt.
  • Drink voldoende water. Niet alleen is dat heel belangrijk om niet uit te drogen in een warm land, ook voorkom je hier mee dat je je colaatje op het terras binnen vijf minuten naar binnen hebt gewerkt omdat je zo´n dorst hebt. Water kun je meestal niet veilig uit de kraan drinken, maar flessen in de supermarkt zijn niet duur.
  • Gaan jullie naar een pretpark, waterpark of op excursie? Boek dit niet meteen via de reisorganisatie, maar vergelijk de prijzen. Vaak kun je het ergens anders veel goedkoper boeken.
  • Taxi´s zijn over het algemeen een stuk goedkoper in het buitenland dan in Nederland, maar het blijft een dure manier van reizen. Met de bus kom je ook een heel eind, maar dan wel een stuk goedkoper.
  • Je kunt natuurlijk ook een auto huren, maar bedenk van te voren wel hoe lang je hem nodig hebt. De kosten van een auto zijn erg hoog en het is dan ook jammer als hij de helft van de vakantie ongebruikt voor de deur staat. Dan kun je hem beter voor een paar dagen huren en alleen die dagen op pad gaan met de auto.

 

Fotocredits:
Digitaal op Reis

Share This