Geld besparen op je studentenkamer

Geld besparen op je studentenkamer

De komende maanden gaan weer heel wat kersverse studenten op zoek naar een kamer. De prijzen voor de huur in grote steden zijn nou eenmaal schrikbarend hoog, dus je zult manieren moeten verzinnen om te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met de inrichting van je kamertje. 

Familie en vrienden

Schakel allereerst de hulp van familie en vrienden in. Zorg dat iedereen weet dat je op kamers gaat en spullen nodig hebt. Oude televisies, kasten, een bed of keukenspulletjes; vaak kun je via via een heleboel gratis krijgen.

Kringloop

Nadat je de zolders van al je familieleden hebt uitgezocht, breng je een bezoekje aan de kringloop. Ook hier vind je de mooiste spulletjes voor bijna geen geld. Ziet het er oud uit? Met een likje verf lijken je meubels zo goed als nieuw.

Marktplaats

Marktplaats staat vol met tweedehands spullen die nog heel mooi zijn. In sommige gevallen kun je meubels zelfs gratis op komen halen. Houd wel even rekening met de reistijd, want een gratis tafeltje waar je honderd kilometer voor moet rijden, wordt dan opeens toch wel duur.

Aanbiedingen

En dan is het nog belangrijk om een aantal weken lang alle aanbiedingen van woonwinkels, maar ook kleinere winkeltjes in de gaten te houden. Elke week is wel iets in de aanbieding en het is zaak hier goed gebruik van te maken. Met kleine accessoires voor weinig geld kun je jouw kamer persoonlijk maken.

Fotocredits:
Girlscene

Share This