Geld besparen op je bruiloft

Geld besparen op je bruiloft

Als het goed is trouw je maar één keer en over het algemeen wordt er bij een bruiloft dan ook flink wat geld tegenaan gesmeten. Toch kun je ook op deze bijzondere dag heel wat geld besparen, zonder dat het er minder om wordt.

Gastenlijst

Het is eigenlijk heel logisch, maar de grootte van je gastenlijst bepaalt voor een groot deel hoe duur jullie bruiloft wordt. Hoe meer gasten, hoe hoger de kosten. Je zult rekening moeten houden met een grotere locatie, meer drankjes, hapjes, bedankjes en decoratie. En is het echt zo erg als je verre achterneef niet op jullie bruiloft uitgenodigd wordt? Bedenk je bij het opstellen van de gastenlijst vooral of jij het een belediging zou vinden als jij niet uitgenodigd zou worden op de bruiloft van een bepaalde persoon. Kan het je eigenlijk niet veel schelen? Dan denkt hij of zij er waarschijnlijk hetzelfde over en kan je hem of haar net zo goed van de lijst schrappen. Het is ook helemaal niet erg om je gasten duidelijk te maken dat je liever niet hebt dat ze een voor jou onbekende date meenemen. Dit voegt weinig toe, tenslotte horen op een bruiloft alleen de mensen die voor jou belangrijk zijn.

Trouwjurk

Eén van de grootste kostenposten is de trouwjurk. Want als klein meisje zat je al te dromen over deze prachtige prinsessenjurk, dus wil je wel een écht bijzondere jurk. Natuurlijk kun je hier een paar honderd of zelfs duizenden euro’s insteken, maar het kan ook goedkoper. Wat dacht je van tweedehands? Het klinkt misschien niet zo leuk, maar je draagt de jurk maar één keer en dan maakt het echt niet zo veel uit als hij al een keer eerder gedragen is. In de meeste gevallen ziet een trouwjurk er  nog zo goed als nieuw uit nadat hij uit de stomerij komt. Huren is ook een optie. Na jullie grote dag breng je de jurk gewoon weer terug. In dit geval moet je wel uitkijken dat er niks met je jurk gebeurt, anders zul je als nog veel geld moeten betalen voor het herstellen na afloop. Dat is natuurlijk zonde!

Seizoen

Om geld te besparen, zul je rekening moeten houden met de seizoenen. Tussen mei en september zullen veel huwelijken plaatsvinden en de kosten zijn dan gewoon hoger. Niet alleen voor de locatie, maar ook voor catering, kleding, decoratie enzovoorts. Overweeg om in de winter of lente te trouwen. Bovendien is het verstandig om ook met het eten rekening te houden met de seizoenen. In de winter zijn aardbeien nou eenmaal een stuk duurder dan in de zomer en ook sommige bloemen zijn in bepaalde seizoenen een stuk duurder. Kies uit het seizoen en bespaar zo een hoop geld. Ook is het slim om je inkopen na bepaalde feestdagen te doen. Zo zijn er leuke lichtjes te koop voor heel weinig geld na de Kerstdagen en kun je mooie romantische decoratie kopen in de dagen na Valentijn.

Huwelijksreis

Ja, bij een bruiloft hoort een huwelijksreis. Maar wees ook realistisch, niet iedereen kan zich een heerlijke honeymoon in een subtropisch oord veroorloven. Je kunt er ook voor kiezen een paar dagen weg te gaan binnen Europa. Een stuk goedkoper en minstens zo leuk. Ga je toch graag ver weg en heb je door de dure reis nauwelijks meer geld om ter plekke te besteden? Dan is het een leuk idee om je gasten te vragen als huwelijkscadeau een onderdeel van de reis te betalen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld betalen voor een cocktail, een uitgebreide maaltijd op een dagtripje. Voor de gasten is het leuker dan dat ze zo maar een envelopje met geld geven zonder te weten waar dit aan besteed wordt en jullie kunnen optimaal genieten van jullie reis.

Foto credits:
Grooms Advice

Share This