Geld besparen op je autoverzekering

Geld besparen op je autoverzekering

Het hebben van een auto is zeker niet goedkoop. Alleen je verzekering kost maandelijks al flink wat geld. Gelukkig zijn er ook manieren om hier geld op te besparen. Met deze vijf tips ben je goedkoper uit, maar toch nog steeds goed genoeg verzekerd. 

Allrisk of niet?

In het begin kan een allrisk verzekering zeker handig zijn. Hiermee ben je goed verzekerd mocht er wat gebeuren. Als je auto wat ouder wordt, kan het echter verstandig zijn om hem ook wat minder goed te verzekeren. Tenslotte is hij dan ook minder waard.

Schadeclaim indienen

Zodra jij schade hebt, zul je misschien denken dat je zo snel mogelijk een schadeclaim in moet dienen. Doe toch maar niet! Kijk eerst even hoe groot de schade eigenlijk is. Zodra je een claim indient, ben je je schadevrije jaren namelijk kwijt en dat zorgt ervoor dat je maandelijks meer moet gaan betalen. Bij kleine schade kan het dus voordeliger zijn om de kosten zelf op je te nemen.

Eigen risico verhogen

Heb je wel wat spaargeld om eventuele schade te kunnen betalen? Verhoog dan je eigen risico. Hierdoor betaal je maandelijks minder premie. Daar staat tegenover dat het risico groter wordt. Maar wanneer je dit risico kunt dragen, is het vaak verstandig om hiervoor te kiezen.

Dekking in het buitenland?

Ben je in heel Europa verzekerd maar kom je nooit verder dan de Nederlandse grens? Dan kun je je verzekering beter alleen voor Nederland instellen, dit scheelt weer wat geld.

Vergelijk je autoverzekering

Vergelijk verschillende aanbieders van autoverzekeringen regelmatig met elkaar. Wanneer je een nieuwe auto koopt of verhuist, is het sowieso verstandig om even te kijken waar je het goedkoopst uit bent. De bedragen kunnen nog al eens met elkaar verschillen en het is toch jammer als je te veel betaalt voor je verzekering.

Fotocredits:
Pixabay

Share This