Geld besparen op een hotelovernachting

Geld besparen op een hotelovernachting

Hotels zijn over het algemeen erg duur, maar ook als je wat minder geld te besteden hebt, wil je er zo nu en dan eens tussenuit. Gelukkig zijn er ook manieren om flink op de kosten van een hotelovernachting te besparen.

Aanbiedingen

Om een goedkope hotelovernachting te boeken, zul je altijd gebruik moeten maken van een speciale aanbiedingensite. De normale prijs voor een nachtje in een hotel ligt vaak vele malen hoger dan wanneer je dezelfde overnachting op een andere site boekt. Kijk bijvoorbeeld eens op hotelaanbiedingen.nl, hier kosten alle hotelovernachtingen €30 per persoon per nacht. Een vaste prijs, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij sommige hotels zit zelfs een ontbijt inbegrepen. Ook bij Groupon en Vakantieveilingen zijn goedkope hotelovernachtingen te vinden. Let wel goed op de voorwaarden, soms ben je verplicht te dineren in het hotel en de kosten daarvan kunnen hoog oplopen.

Ligging

Als je dan een goed hotel hebt gevonden, is het belangrijk om naar de ligging te kijken. Wil je bijvoorbeeld een citytrip maken, dan is het fijn om een hotel in het centrum te hebben. Parkeren kan echter duur zijn en het is meestal goedkoper om iets verder uit het centrum te zitten of met het openbaar vervoer te komen. Als je te ver uit het centrum zit, heb je echter weer kosten voor het openbaar vervoer naar het centrum toe. Vergelijk daarom alle opties goed.

hotelovernachting3Vouchers

Zo nu en dan zijn vouchers te koop voor goedkope hotelovernachtingen. Zo is er een samenwerking tussen Fletcherhotels en Kruitvat. Zij verkopen ieder jaar vouchers waarmee je voor €9,95 per persoon per nacht een hotelovernachting kunt boeken. Dit scheelt heel wat geld!

Lees recensies

Zorg dat je altijd recensies leest voor je boekt. Tenslotte doen hotels er alles aan om je te lokken. Die foto’s van allerlei welnessfaciliteiten kunnen heel aanlokkelijk zijn, soms blijkt dat je daar opeens ter plekke voor moet betalen. Door de recensies te lezen ben je vooraf op de hoogte van eventuele extra kosten en minpunten van het hotel.

Combineren

En dan kun je ook nog eens een hotelovernachting combineren met bijvoorbeeld een diner in het restaurant van het hotel of een bezoekje aan het saunacomplex in de buurt. Vaak bieden hotels hier speciale combinatietickets voor aan waardoor je minder geld betaalt dan wanneer je het allebei los zou boeken.

Fotocredits:
Hotel Specials

Share This