Geld besparen met eten dat over de datum is

Geld besparen met eten dat over de datum is

Dagelijks wordt heel wat voedsel weggegooid omdat het over de datum is. Meestal kun je dit nog best eten, zonde dus! Ook in Amerika kennen ze dit probleem. Daarom wordt The Daily Table geopend, een winkel met eten dat over de datum is.

Supermarkten moeten heel wat voedsel weggooien omdat de uiterste houdbaarheidsdatum verstreken is. Sommige producten kun je inderdaad beter niet veel langer meer gebruiken, maar andere producten zijn nog wel een tijdje goed. En dan is het zonde dat er zo veel goed voedsel naar de vuilnisbak verdwijnt.

Dat moeten ze bij The Daily Table ook gedacht hebben. Deze supermarkt gaat voedsel verkopen waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. Dit zegt overigens niets over de veiligheid en het risico voor je gezondheid, het voedsel is gewoon het best voor de uiterste houdbaarheiddatum te gebruiken, maar het kan geen kwaad als je het hierna nog gebruikt. Zeker lang houdbare producten kun je gemakkelijk een paar maanden later nog eten.

The Daily Table gaat dit voedsel voor lage prijzen aanbieden en hoopt zo gezinnen met weinig geld te stimuleren gezond eten te kopen in plaats voor het goedkope fastfood te gaan. Op deze manier maken ze gezond voedsel een stuk minder duur en tegelijk wordt aan het afvalprobleem gewerkt.

De winkel komt aan het voedsel via supermarkten die het anders weg zouden gooien. Bij The Daily Table wordt ook een restaurant gebouwd waar goedkoop gezond gegeten kan worden. Hopelijk zal dit idee zorgen voor een vermindering van obesitas bij gezinnen met lage inkomens en zal er minder eten verspild worden.

 

Share This