Geld besparen: kleine beetjes helpen

Geld besparen: kleine beetjes helpen

We kunnen het blijven zeggen, maar ook de kleine bedragen die je uitgeeft kunnen uiteindelijk flinke bedragen worden. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar ook die paar euro die je dagelijks onnodig uitgeeft, wordt aan het einde van het jaar een enorme hoeveelheid. 

Geef jij iedere dag geld uit? Natuurlijk heb je boodschappen nodig en zul je zo nu en dan kleding, cadeautjes of andere dingen moeten kopen. Maar is het echt nodig om dagelijks je portemonnee te trekken? Vaak lijken het maar kleine bedragen die je op een dag uitgeeft, maar hoe groot zijn die kleine bedragen na een jaar geworden?

Kopje koffie onderweg

ING heeft een interessant filmpje gemaakt over de uitgaven voor een kopje koffie in de ochtend. Reis je regelmatig met het openbaar vervoer? Dan haal je vast ook wel eens een kopje koffie onderweg. Je bent daar hooguit een paar euro voor kwijt, geen bedragen waar mensen echt van schrikken. Maar heb je ooit wel eens nagedacht op de kosten voor jouw kopje koffie in de ochtend op jaarbasis? ING rekent voor mensen uit wat ze kwijt zijn. Die zijn bedragen van een paar honderd tot meer dan duizend euro. Dat is even schrikken! Zeker wanneer je bedenkt dat je van dit geld ieder jaar een keer (extra) op vakantie kunt gaan. In plaats van dat kopje koffie bij de Starbucks kun je ook gewoon thuis een thermoskan vullen.

Geld besparen

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor koffie. Broodjes onderweg vormen hetzelfde probleem. Maar ook andere kleine uitgaven kunnen na een jaar opeens flinke bedragen worden. Kijk dus eens kritisch naar het geld dat jij op een dag uitgeeft. Is het echt allemaal nodig? Of kun je het beter in een spaarpot stoppen, zodat je aan het einde van het jaar een welverdiende vakantie kunt betalen? Zo kun je heel wat geld besparen!

Fotocredits:
Pixabay

Share This