Geld besparen in één maand

Geld besparen in één maand

Zou jij ook wel wat geld willen besparen zodat je eens echt lekker van je vakantie kunt genieten komende zomer? Of wil je juist wat geld op je spaarrekening zetten? Binnen één maand kun je al veel besparen. Ga jij de uitdaging aan?

In één maand flink wat geld besparen? Het kan echt! Allerlei kleine beetjes bij elkaar leveren je aan het einde van de maand een lekker bedrag op en dat kun je dan weer aan de kant zetten voor iets leuks. Maar hoe doe je dat dan precies?

Geen nieuwe spullen kopen

Ten eerste door een maand lang helemaal niets nieuws te kopen. Het lijkt lastig, maar je kunt best een maandje zonder. Want zeg nou zelf; heb je inmiddels niet genoeg kleding in je kast hangen? En heb je je huis niet al vol genoeg staan met allerlei woonaccessoires en kleine spulletjes? Als je echt wat nodig hebt, kun je het altijd ruilen met vriendinnen of zelf maken. Minstens zo leuk en het bespaart zo een paar tientjes!

Geen eten of drinken buiten huis

Hetzelfde geldt voor eten en drinken buiten je eigen huis. Heel lekker natuurlijk, maar niet echt nodig. Smeer netjes iedere dag je boterhammetje voor onderweg, neem een flesje drinken mee of een thermoskan en zorg er altijd voor dat je een tussendoortje bij je hebt voor als je plotseling trek krijgt. Die wijntjes in de kroeg zijn minstens zo lekker wanneer je je vriendinnen uitnodigt en thuis een lekkere High Wine organiseert. Ook uit eten gaan is niet altijd nodig. Geniet thuis van een heerlijk (romantisch) dinertje.

Gas, water, elektriciteit 

Enig idee wat je maandelijks aan gas, water en elektriciteit uitgeeft? Dat kan best wat minder! Het wordt buiten steeds warmer, dus de verwarming kan wel wat lager. Trek liever een trui aan dan dat je de verwarming omhoog doet. Iedere dag een paar minuten korter douchen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. En moet je nou echt altijd alle lampen in huis laten branden? Zet alleen de lampen aan die je op dat moment nodig hebt. Kijk ook eens welke apparaten in huis de meeste energie gebruiken.

Kortingen

Tenslotte kun je veel geld besparen met het kijken naar kortingen. Pas je boodschappen van de week aan aan de aanbiedingen van dat moment en sla groot in op het moment dat houdbare producten in de aanbieding zijn. De tweede halve prijs of 2 + 2 gratis acties van drogisten zijn ook altijd erg handig.

Als je dit een maand lang volhoudt, zul je zeker een paar tientjes besparen. Kun je nagaan wat het oplevert als je dit langer op deze manier weet te doen!

Fotocredits:
Sizz

Share This