Geld besparen in de supermarkt

Geld besparen in de supermarkt

Je boodschappen zul je toch echt moeten blijven doen en geld besparen door ongezond of bijna niets meer te gaan eten, is natuurlijk geen optie. Maar hoe kun je dan wel geld besparen in de supermarkt? Met deze tips kom je een heel eind.

Eén keer in de week

Ben jij ook zo iemand die bijna iedere dag wel in de supermarkt te vinden is omdat je nog wat was vergeten of het lastig vindt om inkopen te doen voor meerdere dagen? Toch kan het heel voordelig zijn om in één keer alle boodschappen voor de hele week te halen. Wanneer je namelijk meerdere keren per week boodschappen gaat doen, is de kans op impulsaankopen veel groter. Je hebt bijvoorbeeld een zware dag gehad en vindt dat je echt wel een bak Ben & Jerry’s heb verdiend. Of je ziet een aanbieding en koopt daar meteen flink van in terwijl je het de rest van de week eigenlijk niet goed kunt gebruiken en het uiteindelijk in de prullenbak belandt.

Planning

Het geheim van één keer in de week boodschappen doen, zit in de voorbereiding. Met een goed boodschappenlijstje is het namelijk helemaal niet moeilijk om zo veel boodschappen te halen zonder iets te vergeten. Maak thuis alvast een planning voor de rest van de week wat je gaat eten. Bedenk je hierbij op welke dagen je een simpele maaltijd moet maken geld besparen in de supermarkt2omdat je bijvoorbeeld laat thuis bent of vroeg weg moet en op welke dagen je iets uitgebreider kan gaan staan kokkerellen. Pak vervolgens de folder van de supermarkt er bij en kijk wat er allemaal in de aanbieding is. Pas je koopgedrag niet aan de aanbiedingen aan (zoals mannen vaak zeggen: ‘’Vrouwen denken altijd dat alles gratis is als het in de aanbieding is’’), maar zorg ervoor dat je je menu aanpast aan de aanbiedingen. Dus koop geen twee komkommers (2e halve prijs) als je er maar één nodig hebt, maar eet wel broccoli in plaats van bloemkool als dat toevallig in de aanbieding is. Om jezelf een hoop tijd te besparen in de supermarkt schrijf je thuis de producten vast op in de volgorde dat je ze moet pakken in de supermarkt. Dus alle verse groentes bij elkaar, alle diepvriesproducten, producten uit de koeling enzovoorts.

Tijdstip

Ga winkelen nadat je gegeten hebt en niet op een tijdstip dat je hongerig bent. Van het lopen in een supermarkt krijg je namelijk vanzelf trek in al die lekkere dingen in de schappen en ben je als je honger hebt sneller geneigd veel meer te kopen dan je nodig hebt.

Vergelijk

Van een product zijn vaak meerdere varianten beschikbaar. Zo heb je bij Albert Heijn Euroshopper, Albert Heijn huismerk en de A-merken. De A-merken staan vaak op ooghoogte omdat je dan sneller geneigd bent dit duurdere product in je mandje te stoppen. Maar kijk ook eens naar de Euroshopper producten die vaak onderaan het schap liggen. Ze zien er misschien niet zo smaakvol uit maar vaak zijn ze (bijna) net zo goed als hetzelfde product van een A-merk waar je drie keer zo veel voor betaalt. Probeer verschillende merken uit en vergelijk. Is het die hogere prijs echt waard of kun je net zo goed de goedkope variant kopen?

Kortinggeld besparen in de supermarkt

En dan heb je nog de bekende kortingstickers op producten die bijna over datum zijn. Je kunt ze nog prima een of twee dagen gebruiken dus als je deze producten koopt, scheelt dat toch wat geld. Zorg er dan wel voor dat je het meteen die avond kunt gebruiken zodat je zeker weet dat je het niet weg hoeft te gooien.

Met een beetje slim winkelen, bespaar je jezelf zo een heleboel geld. Vooral de aanbiedingen kunnen veel schelen mits je er zorgvuldig mee omgaat. Producten die langer houdbaar zijn, zoals bijvoorbeeld wasmiddel, kun je groot inslaan zodra het in de aanbieding is. Op deze manier hoef je het bijna nooit voor de volle prijs te kopen en dit bespaart een hoop geld.

Foto credits:
GVA
Plazilla
Story Boards

Share This