Geld besparen in de nazomer

Geld besparen in de nazomer

De zomervakantie zit er weer op en de kans is groot dat je heel wat geld over de balk hebt gesmeten. Er zal dus weer gespaard moeten worden om volgend jaar opnieuw een vakantie te kunnen boeken of andere leuke dingen te doen. Hoe kun je geld besparen in de nazomer?

September is, zo lang het weer het een beetje toelaat, nog steeds een maand vol terrasjes en afscheid nemen van de zomer. Daar kunnen heel wat kosten bij komen kijken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wel genieten van de laatste zonnestralen maar geen dure rekening op het terras? Ga je eigen tuin, balkon of dakterras op met een stapel lekkere loungekussens en een karaf limonade met ijsblokjes, frisdrank of wijn. Heb je zelf geen buitenruimte? Je kent vast wel iemand waar je terecht kunt! Ga je toch liever in de stad lunchen of een drankje drinken? Kies dan een terras dat niet helemaal in het centrum ligt, maar iets er buiten. Dit kan ook heel leuk zijn als je de juiste straat kiest en het scheelt veel geld. Bovendien zie je zo ook eens een ander deel van de stad!

Is het wat minder lekker weer? Normaal gesproken zou je misschien naar de bioscoop willen, maar ook dat kun je thuis doen! Nodig vrienden en vriendinnen uit, zorg voor een paar gigantische bakken (zelfgemaakte) popcorn en kies een leuke film uit. Minstens zo gezellig en je hoeft niet eens de deur uit!

Heb je meer behoefte aan wat me time? Duik dan vroeg je bed in met een stapel boeken. Alleen die ga je niet kopen, maar gewoon lenen bij de bibliotheek. Scheelt een heleboel geld. Alleen niet vergeten om ze weer netjes terug te brengen!

Moet je al die zomerkilo´s er weer af sporten? Een abonnement op de sportschool lijkt misschien een goede oplossing, maar is vaak best prijzig. Vooral als je onbeperkt mag sporten, je heel enthousiast begint, maar uiteindelijk hooguit één of twee keer per maand bij de fitness verschijnt. Overweeg daarom eens om buiten te sporten of thuis een fitnessapparaat te kopen. Eén keer een grote investering, maar daarna heb je er veel profijt van!

Fotocredits:
Budgi

Share This