Free Fashion Challenge

Free Fashion Challenge

In 2010 begonnen vijftien modeverslaafden wereldwijd aan een lastige uitdaging. Zij zouden een jaar lang geen kleding kopen. Waarom? Onze maatschappij is veel te veel gericht op consumeren. Het idee sloeg aan en inmiddels hebben honderden enthousiaste mensen het ook geprobeerd.

We leven in een tijdperk waarin kleding steeds goedkoper wordt en je voor een paar euro een nieuwe garderobe bij elkaar hebt geshopt. Dat dit slecht is voor het milieu en bovendien vaak kinderarbeid aanmoedigt, wordt voor het gemak maar even vergeten. Bovendien zijn we zo gewend achter elkaar spullen te kopen, dat we niet meer weten wat we met al die kleding aanmoeten.

De Free Fashion Challenge daagt mensen uit creatief te denken en fashion opnieuw uit te vinden. Wanneer je deelneemt aan deze uitdaging koop je een jaar lang geen nieuwe kleren of accessoires, dus ook geen nieuw ondergoed of nieuwe sokken. Bovendien mag je geen nieuwe kledingstukken aannemen van mensen of stof kopen om zelf kleding te maken. Wel heb je de mogelijkheid om je kleding te ruilen.

En ja, dat is best zwaar. Want misschien heb je niet eens door hoeveel je eigenlijk met consumeren bezig bent. Als er sale is, je een nieuwe outfit nodig hebt voor de Kerst of je op vakantie bent, er is altijd wel een reden om lekker te shoppen. Maar aan de andere kant houd je ontzettend veel geld over als je een jaar lang je portemonnee gesloten laat. Daarnaast spaar je het milieu en ga je veel creatiever om met de kleding die je al in je kast hebt hangen. Durf jij de uitdaging ook aan te gaan? Kijk dan eens op Freefashionchallenge.com.

Fotocredits:

Share This