Financiële problemen door nieuwste gatgets

Financiële problemen door nieuwste gatgets

Heel wat gezinnen in Nederland hebben het niet zo breed. Sommige gezinnen gaan zelfs naar de voedselbank toe. Maar dat wil niet zeggen dat hun kinderen niet de beste spullen krijgen. Groepsdruk lijkt te zorgen voor het doen van grote uitgaven die ouders eigenlijk niet kunnen betalen. 

Schaamte

Heel wat gezinnen die nauwelijks inkomen hebben, lijken zich hier voor te schamen. Kinderen durven op school niet te zeggen dat ze naar de voedselbank gaan en ouders willen hun kinderen niet afvallen. Ze willen niet dat duidelijk wordt dat zij minder te besteden hebben dan andere ouders.

Met de nieuwste gatgets en dure kleding die jongeren tegenwoordig allemaal hebben, kost het een heleboel geld om bij te kunnen blijven. Ouders betalen zich dan ook scheel aan al deze nieuwe producten. Maar ook ouders die het geld niet hebben, schijnen dit te doen. Zij kopen steeds weer nieuwe gatgets om hun kinderen tevreden te houden.

Financiële problemen

Omdat ze niet willen dat hun kind buiten de groep valt, sluiten ze bijvoorbeeld een lening af voor een nieuwe jas of een mobieltje voor hun kind. De spullen die de meeste jongeren in Nederland hebben, kosten een vermogen. Deze ouders betalen het voor hun kinderen omdat ze zo hopen dat het niet opvalt dat ze weinig te besteden hebben, maar ondertussen raken ze alleen maar verder in de financiële problemen. Voor je het weet is er weer een nieuwe telefoon uit, en moeten ouders zich nog verder in de schulden werken.

Nieuwste producten

Een kwart van de jongeren tussen de 14 en 20 jaar wil dan ook altijd de nieuwste spullen, ook als dit voor financiële problemen bij hun ouders zorgt. Ze zijn bang dat ze er anders niet bij horen op school. Doordat ouders deze druk ook voelen, worden er heel wat luxe aankopen voor jongeren gedaan.

Fotocredits:
Pixabay

Share This