Extra pinnen voor 1 januari

Extra pinnen voor 1 januari

In de laatste weken van december wordt er altijd wat meer gepind dan in andere weken. Dit komt deels omdat er nou eenmaal meer uit wordt gegeven in deze maand, maar ook deels omdat mensen hierdoor fiscaal voordeel willen behalen. 

De vermogensrendementheffing wordt namelijk vastgesteld op 1 januari. Wanneer je meer dan 21.139 euro aan spaargeld hebt, zul je hier extra belasting over moeten betalen. Contant geld wordt hierbij niet meegerekend, dus kan het voordelig zijn om nog wat op te nemen voor het nieuwe jaar. Voor elke euro die extra op je bankrekening staat, moet je namelijk 1,2% belasting betalen.

Ondanks dat het contante geld niet meegerekend wordt in dit spaargeld, is het eigenlijk niet toegestaan om meer dan 512 euro per persoon in huis te hebben. Let hier dus wel even op als je van plan bent geld te pinnen. Het kan overigens ook goed zijn dat de geldautomaat niet meer voldoende geld heeft om nog wat uit de muur te kunnen trekken. Dit heeft alles te maken met de staking van geldtransportbedrijf Brinks waardoor al veel pinautomaten leeg zijn geraakt.

Fotocredits:
PZC

Share This