Een negatieve rente op je spaargeld?

Een negatieve rente op je spaargeld?

Als je geld op je spaarrekening zet, wil je hier rente op krijgen. Op deze manier blijft je geld namelijk genoeg waard en kun je er later ook nog iets leuks mee doen. Toch is het helemaal niet zo heel normaal meer om een flinke rente te krijgen over je gespaarde centen. Je zou zelfs wel eens geld kunnen moeten betalen voor je spaargeld. 

Geld betalen om te mogen sparen? Ja echt! De Duitse internetbank Skatbank heeft als eerste bank een negatieve rente voor je spaargeld. Dit komt omdat de Europese Centrale Bank sinds kort geld vraagt aan banken om hun geld hier te mogen stallen. De rente is van 0% naar min 0,1% gegaan en dit wordt doorberekend aan de klant. Bij Skatbank hoef je op dit moment alleen nog bij een spaartegoed vanaf €500.000 te betalen.

In Nederland gebeurt dit ook voor sommige grote partijen. Banken als ABN Amro, Rabobank en ING doen dit al langer. Gelukkig hoeven particulieren nog niet voor hun spaargeld te betalen. De rente is al schrikbarend laag, het zou helemaal vervelend zijn als hij zelfs in de min schiet.

Fotocredits:
RTL Nieuws

Share This