Een huis is geen investering meer

Een huis is geen investering meer

Vroeger was een huis nog een investering. Een manier om op de lange termijn geld te verdienen. De laatste jaren is het echter heel wat minder goed gegaan met de huizenmarkt. Huizen leverden geen geld meer op, maar zorgden juist voor een groot verlies. Hoe zit dit de komende jaren?

De huizenmarkt leek weer wat aan te trekken, maar helaas is dat niet voor alle gebieden in Nederland het geval. De zwakkere provincies hebben juist dalende huizenprijzen. De gemiddelde huizenprijs is met 2% gestegen in een jaar tijd, maar de afgelopen 45 jaar was het gemiddelde 5,3% op jaarbasis.

Daarom was een huis vroeger ook een investering. Je stopte er je geld in, maar uiteindelijk leverde het je ook flink wat op. ING voorspelt dat dat vooruitzicht er voorlopig nog niet aan zit te komen. De komende tien jaar zal het kopen van een huis geen geld meer opleveren.

Dat wil overigens niet zeggen dat je dan maar niet meer moet gaan kopen. Je moet gewoon bedenken dat je nou eenmaal moet betalen om ergens te kunnen wonen. Helaas is het niet meer iets dat gratis kan of waar je zelfs aan zou kunnen verdienen. Wellicht is dat over een aantal jaren weer het geval, maar voorlopig in ieder geval niet.

Fotocredits:
Makelaarsland

Share This