Doe jij ook aan stiekem webwinkelen op je werk?

Doe jij ook aan stiekem webwinkelen op je werk?

Het schijnt zo te zijn dat heel wat werknemers online aankopen doen op hun werk. Stiekem, dat wel, want winkelen onder de baas z´n tijd is natuurlijk not done. Toch gebeurt het maar al te vaak. Gemiddeld zouden werknemers negen dagen per jaar besteden aan online winkelen tijdens werktijd. 

Althans, dat blijkt uit een Brits onderzoek onder tweeduizend werknemers. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een Britse kortingsite. Gemiddeld zouden de ondervraagden achttien minuten per dag besteden aan salaris uitgeven, in plaats van werken voor hun geld.

Natuurlijk doe je dat het liefst stiekem, want de baas is er vast niet blij mee. Toch is een derde wel eens betrapt door hun leidinggevende. In veel gevallen levert dit niet heel veel consequenties op, maar soms krijg je hier wel een officiële waarschuwing voor. Het is niet zo gek dat er veel mensen betrapt worden. Twee derde van de ondervraagden is namelijk regelmatig online aan het winkelen of zich aan het oriënteren op de eerstvolgende aankoop. Vooral kleding wordt veel online gekocht tijdens werktijd.

Met de feestdagen in het vooruitzicht zullen nog meer werknemers online te vinden zijn voor hun aankopen. Nu maar hopen dat het in Nederland iets minder slecht gesteld is met de instelling van mensen op kantoor.

Fotocredits:
Telegraaf

Share This