Doe geen boodschappen als je moe bent

Doe geen boodschappen als je moe bent

Het is al vaak gezegd dat je geen boodschappen moet doen wanneer je honger hebt, omdat je dan je boodschappenkarretje veel voller laadt dan je normaalgesproken zou doen. Ook vermoeidheid blijkt een slechte invloed te hebben op je koopgedrag.

Heb je een aantal nachten slecht geslapen of heb je iets te hard gefeest? Dan is het wellicht verstandiger om je bezoekje aan de supermarkt even uit te stellen. Uit een Zweeds onderzoek van het blad Obesity blijkt namelijk dat je koopgedrag flink kan worden beïnvloed door vermoeidheid.

Op het moment dat je een groot slaaptekort hebt, wordt je zelfcontrole in de war gemaakt en luister je sneller naar je lichaam. Je krijgt zin in heel veel en ongezond voedsel waardoor je met een afgeladen winkelmandje vol onnodige vette producten in de rij voor de kassa gaat staan. Zonde, want je eet niet alleen de rest van de week ongezond, maar je hebt ook nog eens veel geld voor niks uitgegeven.

Dus weet je dat je in een zwakke bui bent doordat je wat te weinig uurtjes nachtrust hebt gehad? Wacht dan even een dagje voor je die verleidelijke supermarkt binnenloopt.

Bronnen:
Womens Health

Fotocredits:
J Sainsbury Plc

Share This