Dit is hoe de rijke andere helpen

Dit is hoe de rijke andere helpen

Rijk zijn is leuk, toch? Dat willen we allemaal. De vrijheid om alles te kopen wat wij willen. De mogelijkheid om voor onze familie en vrienden te zorgen. Alle financiële zorgen helemaal weg. Maar gaat rijk zijn alleen daar over? Rijk zijn, in de zin van financiële rijkdom, brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee.

Veel mensen denken dat rijk zijn synoniem is met macht en hebzucht. Maar wist je dat veel rijke mensen, vooral ondernemers, ook veel doen om andere te helpen. Ze delen hun financiële rijkdom met teamleden en werknemers. Want laten we eerlijk zijn, de rijkdom van de ondernemer is mede mogelijk gemaakt door de mensen om hun heen. Bekijk de video om te ontdekken wat de rijke doen voor anderen.

Heb je geen zin om de video te bekijken? Lees dan de transcripts hieronder:

Ricardo Semler, toen een twintig jarige, nam een ??bedrijf over ter waarde van $9 miljoen, ontsloeg het grootste deel van het management en gaf de macht aan de werknemers. Het heeft nu een omzet van meer dan $200 miljoen.

Ondanks dat het een van de 10 rijkste mannen ter wereld is, woont Ingvar Kamprad (oprichter van IKEA) in een klein huis, eet bij IKEA en gebruikt de bus.

Er is een restaurant in Albuquerque genaamd Tim’s Place dat ontbijt, lunch en knuffels serveert – en het is eigendom van een man met het syndroom van Down.

Als beloning voor recordwinsten ontving de CEO van Lenovo, Yang Yuanqing, een bonus van $3 miljoen, die hij herverdeelde naar ongeveer 10.000 werknemers van Lenovo. Hij deed hetzelfde opnieuw in 2013.

Als een werknemer van Google overlijdt, ontvangt hun partner de helft van hun salaris gedurende 10 jaar, evenals aandelenvoordelen, en alle kinderen ontvangen $1000 per maand tot ze 19 worden.

Als reactie op de luchtvervuiling in China begon een Chinese miljonair blikken verse lucht te verkopen voor $0,80. Over een periode van 10 maanden verdiende hij meer dan $ 6 miljoen dollar.

De secretaresse van Steve Jobs vertelde hem dat ze te laat was voor haar werk omdat haar auto niet zou starten. Diezelfde middag kwam Jobs terug. Hij gaf haar een set sleutels voor een gloednieuwe Jaguar, zeggend: “Hier, kom niet meer te laat.”

In maart 2014 verkocht de Amerikaanse staat Colorado cannabis voor $19 miljoen. 1,9 miljoen dollar ging naar scholen met als resultaat een daling van 10% in de criminaliteit.

Het is wetenschappelijk bewezen dat lof in plaats van kritiek de beste manier is om werknemers te helpen verbeteren.

De eerste zelfgemaakte miljonair in Amerika was een zwarte vrouw.

Share This