De rijkste Nederlanders

De rijkste Nederlanders

De rijkste mensen ter wereld zijn vooral in Amerika te vinden, maar in Nederland hebben we ook een aantal rijke stinkerds. Dit is de top 5 rijkste Nederlanders in 2013.

5. John de Mol

quote5003

Bedenk een willekeurig goedlopend programma op de Nederlandse televisie en de kans is groot dat het idee hiervoor van John de Mol komt. Programma’s als Big Brother, The Voice en Ik Hou van Holland leverden miljoenen kijkers op en werden meestal ook voor grote bedragen aan het buitenland verkocht. John de Mol heeft dan ook allerlei mediabedrijven en zijn vermogen wordt geschat op 1,9 miljard euro.

4. Dik Wessels

Dik Wessels heeft het bouwbedrijf VolkerWessels uitgebreid tot een miljardenconcern. Daarnaast heeft hij een investeringsmaatschappij. Leuk detail is dat Dik Wessels zijn status in de Quote 500 blijkbaar nogal belangrijk vindt. Hij belde de redactie van de Quote op omdat ze zijn vermogen te laag hadden ingeschat, namelijk op een half miljard. Naar eigen zeggen is zijn vermogen zo’n twee miljard euro waard.

3. Wijand Pon

De naam Pon BV zegt je waarschijnlijk weinig, maar dit is het moederbedrijf van heel wat autohandelaren. Bovendien zijn ze de eigenaar van het bekende fietsmerk Gazelle. Wijand Pon heeft hierdoor hetzelfde vermogen als Dik Wessels, namelijk twee miljard euro.

2. Frits Goldschmeding

Frits Goldschmeding is de rijkste man van Nederland. Hij heeft zijn geld helemaal zelf verdiend, in tegenstelling tot de nummer 1 in deze lijst, door het uitzendbureau Randstad op te richten. Hij heeft hier tot zijn 65ste zelf gewerkt en heeft nu nog een groot deel van zijn vermogen in Randstad zitten. Zijn totale vermogen is 2,1 miljard euro.

quote5002

1. Charlene de Carvalho-Heineken

De rijkste Nederlander steekt met kop en schouders uit boven de rest en is bovendien de enige vrouw in het rijtje. Charlene heeft haar geld echter niet zelf verdiend, ze is de dochter en erfgenaam van Freddy Heineken. Charlene de Carvalho-Heineken erfde 4,3 miljard aan Heineken-aandelen en die hebben haar heel wat geld opgeleverd. Op dit moment wordt haar vermogen geschat op 5,4 miljard euro. Ze is hiermee een van de rijkste vrouwen ter wereld.

Bronnen:
Top 10 Lijstjes Plazilla

Foto credits:
Home Planet
Verleden Heden Toekomst
Mega Ricos

Share This