Contactloos betalen steeds populairder

Contactloos betalen steeds populairder

Betaal jij nog steeds contant? Of pin je liever wanneer je iets moet afrekenen? Met het contactloos betalen is er een nieuwe manier bijgekomen. Klanten kunnen hiermee razendsnel voor hun aankopen betalen. Inmiddels zijn er al honderd miljoen contactloze betalingen gedaan. 

Geen contant geld meer

Het is niet altijd handig om contant geld op zak te moeten hebben. Mensen gaan dan ook steeds meer op zoek naar andere manieren van betalen. Natuurlijk wordt pinnen vaak gebruikt, maar ook het contactloos betalen is de laatste tijd steeds populairder. Het is nog maar een aantal maanden mogelijk om je kassabon door middel van contactloos betalen af te rekenen, maar de groei van het aantal betalingen op deze manier is explosief. Inmiddels is zelfs de mijlpaal van honderdmiljoen betalingen bereikt.

Zonder pincode

Bij contactloos betalen kun je kleine bedragen betalen zonder je pincode in te voeren. Je houdt je pinpas tegen de pinautomaat aan en het bedrag wordt zo van je rekening afgeschreven. Het gaat hierbij om kleine bedragen tot 25 euro. Moet je een groter bedrag betalen? Dat kan ook op deze manier, maar dan moet je wel even je pincode intoetsen.

Waar kun je contactloos betalen?

Op dit moment is het nog niet overal mogelijk om op deze manier te betalen, maar het aantal pinautomaten met deze optie stijgt snel. Van de 300.000 betaalautomaten is het bij ongeveer een derde mogelijk. Verwacht wordt dat dit aantal de komende maanden zal verdubbelen. Het wordt immers steeds populairder om op deze manier te betalen. Niet zo gek, want het is gemakkelijk en het kost nauwelijks tijd. Wellicht is het binnenkort ook bij steeds meer sportverenigingen mogelijk om contactloos te betalen. Hier wordt vaak nog contant afgerekend, maar in de toekomst zal dit waarschijnlijk ook gaan veranderen. Er loopt in ieder geval een campagne om het contactloos betalen te promoten.

Fotocredits:
PIN.nl

Share This