Contactloos betalen met NFC-pas

Contactloos betalen met NFC-pas

Met behulp van de nieuwe NFC-pas wordt het mogelijk om contactloos te betalen via je smartphone. Deze nieuwe manier van betalen waarbij bedragen tot 25 euro kunnen worden afgerekend zonder een pincode in te voeren, bleek na een test in Leiden een succes.

NS liet weten dat de stations worden uitgerust met NFC-betaalterminals waar zowel met een telefoon als met de nieuwe NFC-passen betaald kan worden. Deze betaalmethode is ongeveer zeven seconden sneller dan normaal pinnen en scheelt zelfs zestien seconden met contant betalen.

Nieuwe passen die door ING en ABN-Amro aan hun klanten worden verstrekt, zijn voorzien van een speciale NFC-chip waar dus gemakkelijk mee betaald kan worden. Rabobank brengt een app uit waarmee zonder pincode betaald kan worden. En wat als je je telefoon verliest? Na elke vijftig euro die je op deze manier uitgeeft, moet je opnieuw inloggen. Dit zou de schade moeten beperken. Apple staat echter niet achter de invoering van NFC, waardoor het met iPhones niet mogelijk is om zo te betalen.

Bron:
Bright

Fotocredits:
Tweakers

Share This