Budget vakanties

Budget vakanties

Als je niet zo veel te besteden hebt, ben je misschien nog niet naar het buitenland geweest deze zomer. Maar een vakantie hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Met deze budget vakantietips bespaar je een hoop geld en heb je een onvergetelijke vakantie!

Tour door Europa

Voor weinig geld heel Europa zien? Ja hoor, dat is mogelijk! De busmaatschappij Eurolines biedt een speciaal ticket aan waarmee je voor één tarief door heel Europa reist. Je kunt kiezen uit vijftig verschillende steden en het ticket is 15 of 30 dagen geldig. Soms kun je een nachtrit boeken waardoor je ook nog eens hotelkosten bespaart. Ben je jonger dan 26 jaar en reis je in het laagseizoen? Dan kost een ticket maar €185,-! Maar ook als je wat ouder bent en in het hoogseizoen wilt reizen, kan dit al voor €355,-. Voor dit geld kom je in Berlijn, Rome, Parijs, Nice, Stockholm of welke stad je maar wilt bezoeken!

Kortingssites

Houd alle kortingssites goed in de gaten voor de beste aanbiedingen. Vakantieveilingen en Groupon hebben bijvoorbeeld dagelijks leuke vakantietrips voor weinig geld. Bij Vakantieveilingen moet je bieden en de vakantie dus ‘’winnen’’, bij Groupon is er een vaste lage prijs die je op één bepaalde dag voor een reis betaalt. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief van Paperflies. Zij hebben iedere dag een andere aanbieding voor een aantrekkelijk geprijsd vliegticket naar de mooiste bestemmingen.

Ga met z’n vieren

Ben je gewend met z’n tweeën op vakantie te gaan? Vaak kun je geld besparen door met vier personen te gaan. Dus hebben jullie een stel waar jullie goed mee bevriend zijn? Kijk dan eens of jullie een gezamenlijke vakantie kunnen boeken. Je kunt bijvoorbeeld een huisje huren voor vier personen, dit is goedkoper dan wanneer je iedere dag een hotel moet boeken met z’n tweeën en bovendien kun je gezellig zelf koken wat ook weer geld scheelt. Ga je met de auto op vakantie? Dan kan je de benzinekosten ook mooi door vier delen!

Vergelijken

Je hoeft niet eens perse last minute te boeken om een voordelige vakantie te kunnen krijgen, maar je moet wel goed kunnen vergelijken. Bekijk verschillende aanbieders en vergelijk hun prijzen en bestemmingen. Pin je niet vast op één bepaalde bestemming, maar houd meer mogelijkheden open. Zo kun je altijd voor de voordeligste tarieven gaan.

Foto credits:
ANWB

Share This