Blij met het winnen van een bak ijs?

Blij met het winnen van een bak ijs?

Wie mee speelt met de Postcodeloterij heeft vast wel eens een bak Ben&Jerry´s gewonnen. Over dit ijs en andere troostprijzen is nu wat ophef ontstaan. Want zitten we daar eigenlijk wel op te wachten? Kunnen we niet beter gewoon wat geld terug krijgen als prijs?

Bakken ijs, appeltaarten en DVD´s; zomaar wat troostprijzen die veel mensen die meespelen met een loterij regelmatig winnen. Alleen zitten we natuurlijk niet te wachten op deze prijzen. We doen tenslotte mee voor de poen. Veel mensen hebben het gevoel dat de loterij zich er zo wel heel gemakkelijk vanaf maakt, omdat ze natuurlijk veel korting kunnen krijgen bij het inkopen van deze producten. Deelnemers zouden liever geld op hun bankrekening zien, ook al is het slechts een klein bedrag, dan dat ze een bak ijs op moeten halen of naar een film kunnen waar ze niets mee hebben. Volgens de Postcodeloterij kunnen ze zo juist meer prijzen uitkeren en zijn dus meer deelnemers tevreden.

Uiteindelijk heeft het natuurlijk sowieso heel weinig nut om deel te nemen aan een loterij, tenzij je over een hele grote hoeveelheid gelukt beschikt. De kans op een grote geldprijs is namelijk één op de honderd miljoen. Ondertussen kost het wel veel geld om steeds maar weer mee te blijven spelen.

Fotocredits:
HS Krant

Share This