Bizar: Wat vrouwen over hebben voor recyclen

Bizar: Wat vrouwen over hebben voor recyclen

Recyclen is helemaal hip, want onder het mom van ´het is zo goed voor het milieu´ besparen we een hoop centjes. Hartstikke fijn natuurlijk, maar de manier waarop sommige vrouwen dat doen gaat toch wel een beetje ver. Want seriously, het recyclen van wc-papier? 

Sinds plastic tasjes in de supermarkt geld kosten, slepen we onze Albert Heijn tasjes altijd met ons mee tot ze van ellende uit elkaar vallen. En hebben we dan toch per ongeluk een keer niets bij ons, dan kunnen we altijd nog proberen zoveel mogelijk in onze handtas, jaszak en handen te proppen. Heel goed natuurlijk, want al dat plastic is niet zo best voor onze aarde. Maar soms kunnen we ook echt doorschieten in het recyclen. Dit blijkt uit een onderzoek van TLC in samenwerking met de website Vrouwen.nl

Dit onderzoek was gericht op obsessief gedrag van bijna twaalfhonderd vrouwen tussen de twintig en vijftig jaar. Van de deelnemers vond 41% het belangrijk om spullen meerdere malen te gebruiken. Helemaal niets mis mee, tot je hoort over wat voor soort dingen het dan gaat. Zo worden theezakjes meerdere keren gebruikt. Dat is nog best te begrijpen, maar dat door één op de vijf vrouwen ook theezakjes van de vorige dag worden gebruikt, gaat toch een beetje ver. Cadeaupapier kun je maar het beste zo voorzichtig mogelijk van je cadeautje afhalen. Je weet tenslotte maar nooit wanneer het weer van pas komt. Meer dan de helft van de vrouwen gebruikt dit gewoon voor een cadeautje dat ze zelf aan een ander geven. En ben je niet zo blij met alle cadeautjes die je voor je verjaardag hebt gekregen? Dan geef je ze gewoon weer door bij de eerstvolgende gelegenheid!

Het meest bizarre is nog wel dat één procent van de vrouwen ook wc-papier meerdere keren schijnt te gebruiken. Ja maar, hóe dan? Tja, dat vragen wij ons dus ook af. Uit het onderzoek wordt niet duidelijk of ze het papiertje laten drogen of het vouwen om het meerdere malen te kunnen gebruiken. Het is misschien milieuvriendelijk, maar niet zo hygiënisch.

Bron:
Vrouwen

Fotocredits:
Feel Healthy Life

Share This