Bijbaantjes voor wat extra salaris

Bijbaantjes voor wat extra salaris

Denk je dat een bijbaantje alleen iets voor jongeren is wat ze naast hun school kunnen doen? Nee hoor, niet perse! Tegenwoordig heeft iedereen moeite om rond te komen en is het best fijn als je wat extra kunt verdienen naast je vaste baan. Wat voor soort bijbaantjes zijn geschikt?

Bijles

Met de strengere exameneisen op de middelbare school en alle stress voor de Cito-toets bij basisschoolkinderen is er veel behoefte aan goede bijlesleerkrachten. Vaak gaat het om een bepaald vak dat je in één of meerdere uurtjes per week met het kind oefent. Via Bijlescoach kom je in contact met ouders bij jou in de buurt die opzoek zijn naar bijles voor hun kind.

Schrijven

Ben je goed in schrijven? Dan zou je dit talent om kunnen zetten in geld. Begin bijvoorbeeld een eigen blog (let op, het duurt even voor je hier daadwerkelijk geld mee verdient) of zoek een betaalde schrijfklus. Ook zou je kunnen gaan schrijven op internet bij bijvoorbeeld Todio of Infonu. Je krijgt hier betaald voor de advertenties die bij jouw stukken worden geplaatst. Ook hier zul je heel wat geduld moeten hebben voor je iets verdient, maar je kunt wel lekker vanuit huis werken en als het goed is vind je het ook leuk om te doen.

Oppassen

Weet je nog dat je op je 14e al de vaste oppas van de buurkinderen was? Oppassen is echt niet alleen maar een bijbaantje voor jonge meisjes. Er zijn veel ouders die hun kinderen veel liever aan een oudere wat meer volwassen vrouw toevertrouwen. Je hoeft trouwens niet perse op kinderen te passen. Wat dacht je van huisdieren als de baasjes op vakantie zijn?

Bijbaantje callcenterCallcenter

Vind je het fijn om veel te bellen en heb je er geen moeite mee te praten met mensen die je niet kent? Werken bij een callcenter is een prettige bijbaan omdat je flexibele werktijden hebt en zo best wat uurtjes kunt maken naast je vaste baan.

Webwinkel

Dit zal misschien niet meteen extra geld opleveren en daarom is het alleen een leuke bijverdienste wanneer je er eerst in kunt investeren en voldoende geld hebt om te starten. Vanuit huis kun je heel gemakkelijk een eigen webwinkel beginnen. Leuk om te doen en je kunt hier best wat geld mee verdienen. Kijk voor meer informatie naar het artikel over het beginnen van een webwinkel.

Let wel even op. Uiteraard is een bijbaantje ook gewoon werk en zul je dit dus moeten melden bij de belastingdienst. Het is misschien heel verleidelijk om dit soort werk zwart te doen, maar je bent toch echt verplicht dit aan te geven. Zeker wanneer je een uitkering ontvangt, zul je hier mee uit moeten kijken. Kijk goed naar de regels om te voorkomen dat je straks een schuld hebt bij de belastingdienst, dat zou toch jammer zijn!

Fotocredits:
Omnimedcenter
Picstopin

Share This