Bewust omgaan met online betalen

Bewust omgaan met online betalen

Online winkelen wordt steeds populairder. Niet zo gek, want het is heel makkelijk. Bijna alles is online verkrijgbaar, je hoeft tegenwoordig nauwelijks meer bezorgkosten te betalen en je producten worden thuis afgeleverd. Maar hoe bewust denk jij na over de manier waarop je deze producten betaalt? 

Online betalen kan heel gemakkelijk via iDeal. Veel mensen kiezen dan ook voor deze manier van betalen wanneer ze een product bij een webwinkel kopen. Je zou echter heel bewust bezig moeten zijn met de betaalwijze. Je keuze hierin zou af moeten hangen van de betrouwbaarheid van de webwinkel.

Op welke manier betaal je?

Betalen via iDeal is snel, in veel gevallen gratis en bovendien erg gemakkelijk. Het is dan ook een veel gebruikte betaalmethode. Maar in sommige gevallen kan het beter zijn om je creditcard te gebruiken, ook als hier kosten aan zijn verbonden. Met je creditcard kun je namelijk je geld terug krijgen wanneer je het bestelde product niet in huis ontvangt. Dit is fijn wanneer de webwinkel waar jij je bestelling hebt gedaan niet te vertrouwen blijkt te zijn.

Online betalen

Je kunt vaak ook kiezen om vooraf of achteraf te betalen. Over het algemeen betaal je wat meer wanneer je achteraf wilt betalen, maar dit kan het wel waard zijn wanneer je niet zeker weet of je het product wel zult ontvangen. Is er geen mogelijkheid om achteraf te betalen en vertrouw je een webwinkel niet? Dan kun je het product misschien beter ergens anders bestellen.

Verzekeren?

Dan heb je ook nog de mogelijkheid om – tegen extra betaling – je product extra te laten verzekeren. Dit is vooral fijn wanneer je een kwetsbaar product koopt dat wel eens stuk zou kunnen gaan tijdens de verzending. Zo weet je zeker dat je product heel aan komt en je anders een nieuw product krijgt opgestuurd.

Fotocredits:
Pixabay

Share This