Betalen met een creditcard

Betalen met een creditcard

Steeds meer mensen en bedrijven maken gebruik van creditcards. Ga je op vakantie buiten Europa, boek je vliegtickets of koop je online, dan is een creditcard bijna onmisbaar. Maar hoe werkt het betalen met een creditcard nu precies? 

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld om alles met een creditcard af te rekenen, zelfs je kopje koffie kun je zo betalen, maar in Nederland is het nog niet zo ingeburgerd. Toch hebben veel mensen een creditcard en dat is dan ook erg handig. Sommige betalingen kun je nou eenmaal alleen met een creditcard doen en bovendien is het een snelle en handige manier om af te rekenen.

Wanneer je af wilt rekenen met een creditcard, wordt de kaart door een speciale kaartlezer gehaald en wordt de informatie opgehaald. Dit gebeurt aan de hand van het nummer op de kaart. Vervolgens wordt contact gezocht met de creditcardmaatschappij en zorgen zij voor de transactie. Je hoeft alleen een handtekening op de bon te zetten en de betaling is geregeld.

Voor elke transactie wordt een bepaald percentage aan de creditcardmaatschappij betaald, maar dit gaat af van de winst van de aanbieder van het product. Het kan wel zijn dat er extra kosten voor het gebruik van een creditcard worden gerekend, vraag hier dus even naar. Aan het einde van de maand krijg je een rekening van de creditcardmaatschappij met een maandoverzicht waar al je bestedingen op staan. Zo kun je in een keer het totaalbedrag afrekenen.

Een groot voordeel van de creditcard is dat je online gemakkelijk kunt bestellen bij buitenlandse aanbieders. De vliegtickets van Ryanair zijn bijvoorbeeld te boeken met een creditcard. Ook op vakantie is het handig als je een creditcard hebt, vaak wordt daar naar gevraagd bij het huren van een auto. Ga je naar Amerika dan kun je bijna niet zonder. Vrijwel alle betalingen kun je daar met een creditcard doen.

Voor het aanvragen van een creditcard moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je boven een minimaal bruto inkomen zitten en mag je geen schulden hebben. Check vooraf even de vooorwaarden van de aanbieder.

Bron:
Dit is Amerika

Fotocredits:
Gewoon Over Geld

Share This