Besteed je geld niet aan dierenreizen

Besteed je geld niet aan dierenreizen

Als je op zoek gaat naar een verre reis, kom je al snel terecht bij allerlei excursies die met dieren te maken hebben. Dat lijkt allemaal heel leuk, maar in deze landen wordt goud geld verdiend met dierenleed. Er wordt daarom opgeroepen niet meer op zogenaamde dierenreizen te gaan. 

Een ritje op een olifant, daar wordt veel mee geadverteerd als het om reizen naar bijvoorbeeld Zuidoost Azië gaat. De lokale bevolking hoopt op deze manier geld te verdienen aan het toerisme, maar houdt hierbij geen rekening met de gevolgen voor de dieren.

Hartstikke leuk natuurlijk, knuffelen met een leeuw, spelen met aapjes en rijden op een olifant. Maar heel wat minder leuk als je weet dat deze dieren gedrogeerd worden en op gewelddadige manier zijn afgericht. Het is een harteloze manier van geld verdienen en we zouden hier niet meer aan mee moeten doen.

Reizigersorganisatie ANVR gaat daarom samen met een aantal andere organisaties aan toeristen vragen niet mee te helpen aan het veroorzaken van dierenleed en deze dierenexcursies dan ook niet te boeken. Op deze manier hopen ze dat het dierenleed zal afnemen.

Fotocredits:
Rare Delights

Share This