Besparen op energiekosten

Besparen op energiekosten

Energiekosten maak je iedere maand weer. Het zijn vaak hoge kosten die in veel gevallen een stuk lager kunnen. Ga jij ook de uitdaging aan om je energiekosten te verlagen? Dat kan met de volgende tips! 

Verwarming

Wist je dat de verwarming heel wat energie gebruikt? Zet hem een of twee graden lager en je bespaart zo veertig euro per jaar. Krijg je het koud? Trek dan een trui aan of ga onder een dekentje op de bank liggen. Is ook nog eens heel romantisch!

Spaarlampen

Het is zo logisch, maar toch noemen we het nog maar een keer. Vervang al je lampen in huis door spaarlampen. Dit scheelt heel wat stroom!

Investeer in zuinige apparaten

Het is even een flinke investering, maar het is beter om oude koelkasten, vaatwassers en wasmachines te vervangen voor een nieuwe. Die zijn namelijk een stuk zuiniger.

Trek stekkers er uit

Trek de stekkers van apparaten er uit wanneer je ze niet gebruikt. Het is verleidelijk om je laptop altijd alleen op standby te zetten en het rode lampje van de tv te laten branden, maar zuinig is het niet. Zeker wanneer je op vakantie gaat, is het slim om alle stekkers er uit te trekken.

Fotocredits:
Pixabay

Share This