Besparen op energiekosten: fabels en feiten

Besparen op energiekosten: fabels en feiten

Er wordt heel veel gezegd over het besparen op je energiekosten. Je kunt heel wat goede tips vinden, maar ook veel fabeltjes. Hoe bespaar je nou echt op je energiekosten?

Douchen

Als je iedere dag een paar minuten korter douchet dan normaal, kan dit best wat geld besparen over een heel jaar. Probeer ook eens een dagje niet te douchen en je alleen met een washand te wassen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je huid.

Oplader in het stopcontact

Heb jij ook vaak de oplader van je telefoon de hele nacht in het stopcontact zitten? Maak je daar maar niet al te druk om. Al zou je een jaar lang de oplader in het stopcontact laten zitten, dan gebruik je nog nauwelijks extra energie.

Gordijnen

Doe ’s avonds de gordijnen dicht zodat de warmte in huis blijft en niet naar buiten lekt. Dit scheelt flink wat energiekosten en bovendien staat het ook wel zo gezellig. Zorg er bovendien voor dat je gordijnen niet voor de verwarming hangen, anders kan de warmte de kamer niet in.

Lichten uitdoen

Het is een fabeltje dat lichten beter niet uitgedaan kunnen worden voor een korte periode omdat ze daardoor slijten. De lampen kunnen dit best hebben, dus doe het licht gewoon uit voor je de ruimte verlaat.

Verwarming

Natuurlijk wil je het lekker warm hebben in je huis, maar ’s nachts kun je de verwarming een paar graden naar beneden zetten. In de meeste huizen is vijftien graden dan een goede temperatuur. Zet de verwarming een uur voor je gaat slapen vast wat lager, het blijft nog wel een tijdje warm.

Bronnen:
Good to Know
Woonbron

Fotocredits:
Easy Green Living

Share This