Besparen op energie- en waterkosten

Besparen op energie- en waterkosten

Je hebt het waarschijnlijk al ontzettend vaak gehoord; je kunt een heleboel geld besparen door je gedrag in huis iets te veranderen. Misschien heb je geen zin om zonnepanelen te kopen en alleen nog maar koud te douchen, maar ook een aantal simpele aanpassingen hebben al een gunstig effect op je portemonnee.

Droger

Een droger vreet stroom en eigenlijk is hij helemaal niet zo nodig. Als je echt wilt besparen, schaf je helemaal geen droger meer aan. Je zou hem eventueel ook voor noodgevallen kunnen gebruiken, maar zeker niet te vaak. Kleding kun je gemakkelijk laten drogen aan een droogrek. Dit is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor je kleding. Grote kans dat ze langer meegaan!

Verwarming

Ja, het is zo logisch, maar als je de verwarming iets lager zet, bespaar je veel kosten. Dit hoeft echt niet te betekenen dat je onder een dikke deken met een sjaal om op je bank moet gaan zitten. Als je de thermostaat een graadje omlaag zet, bespaart dit gemiddeld al 7% aan energiekosten.

Douchen

Vaak douche je veel langer dan je door hebt. Dit is niet alleen jammer van het geld, maar ook niet best voor het milieu. Gelukkig zijn er veel klokjes en zandlopers te krijgen voor in de douche waardoor je precies ziet hoe lang je aan het douchen bent. De uitdaging is om zo snel mogelijk, in ieder geval binnen een paar minuten klaar te zijn.

Spaarlampen

De aanschaf van een goede spaarlamp is misschien wat duurder, maar hij gaat een stuk langer mee en bespaart bovendien een heleboel energie. Wel zo verstandig dus om alle lampen in huis te vervangen voor een milieuvriendelijke variant.

Stekkers

De meeste mensen laten de oplader van hun telefoon standaard in het stopcontact zitten en ook de elektrische tandenborstel en laptop verbruiken op deze manier constant stroom. Zonde! Het is een kleine moeite om de stekker er na gebruik gewoon uit te halen.

Fotocredits:
Pluimers

Share This