Besparen op de dure decembermaand

Besparen op de dure decembermaand

De winkels liggen al vol kerstbomen, kerstballen en andere kerstversiering, de pepernoten zijn niet aan te slepen en de temperatuur daalt steeds een beetje verder. Ja, de dure decembermaand zit er weer aan te komen. Maar wat als je niet zoveel geld te besteden hebt?

Cadeautjes

Bij Sinterklaas en Kerst horen cadeautjes. Helaas kost dat ieder jaar weer veel geld en je kunt ook moeilijk zeggen dat je de cadeautjes een jaartje over slaat. Hoe je dit dan op kunt lossen? Zorg dat je per cadeau een stuk minder geld uitgeeft. Je kunt gemakkelijk zelf cadeautjes maken die bijna niks kosten. Vul bijvoorbeeld een glazen potje met alle ingrediënten voor heerlijke koekjes en een recept erbij. Of koop een simpel fotolijstje (die je eventueel zelf versierd) en plaats er een mooie foto in. Dit soort cadeautjes worden vaak ook veel meer gewaardeerd dan dure, onpersoonlijke cadeaus. Moet je zelf een verlanglijstje maken, maar heb je geen idee wat je er op moet zetten? Denk dan vooral aan nuttige cadeaus die je anders zelf zou kopen, dan bespaar je zo ook geld.

Decembermaand

Dinertjes

Gezellig dineren hoort echt bij december. Etentje hier, chique lunch daar; het kost bergen met geld. Dus stel voor om een keer niet buiten de deur te gaan eten, maar organiseer een kerstdiner bij jou thuis. Iedereen neemt wat lekkers mee en jullie kunnen onbezorgd en voor een zeer voordelig prijsje smikkelen van al dat lekkers.

Kleding

Ja, natuurlijk wil je er goed uitzien op dagen als Kerst en Oud&Nieuw, maar om daar nou drie verschillende jurkjes voor te moeten kopen? Dat gaat toch wat ver. Kijk of je niet nog een jurkje van een paar jaar eerder in de kast hebt hangen of leen wat bij vriendinnen. Ruil gewoon wat jurkjes met elkaar en jullie hebben allemaal wat nieuws om aan te trekken!

Spaar

Alles bij elkaar blijft de decembermaand meestal toch duur. Je weet echter al het hele jaar dat hij er aan zit te komen, dus heb je tijd genoeg om te sparen. Als je iedere maand wat opzij legt, heb je genoeg te besteden en hoef je je nergens zorgen over te maken.

Fotocredits:
Minnertsga
Bakerella

Share This