Bespaar op cadeautjes

Bespaar op cadeautjes

Als je naar een verjaardag, bruiloft of een ander feest gaat, hoort daar natuurlijk een cadeautje bij. Wanneer je een paar van deze feestjes in de maand hebt, kan dit wel eens veel geld gaan kosten. Gelukkig kun je ook gemakkelijk veel geld besparen met deze tips.

Groot inslaan

Je hebt van die cadeautjes die je meerdere keren per jaar geeft. Wat dacht je van een fles wijn of een doos bonbons? Je kunt deze cadeautjes het beste groot inslaan en op deze manier korting krijgen. Koop bijvoorbeeld een doos met zes flessen wijn in één keer of koop een flink aantal bonbons wanneer ze in de aanbieding zijn. Over het algemeen kun je deze producten wel een tijdje bewaren en zo heb je altijd wat in huis om te geven.

Koop tweedehands

Nee, natuurlijk ga je geen cadeautje geven dat al gebruikt is. Toch kan het handig zijn om op Marktplaats rond te snuffelen. Veel mensen bieden namelijk ook spullen aan die nog nooit gebruikt zijn en zelfs nog in de verpakking zitten. Tenslotte krijgt iedereen wel eens een cadeautje waar hij eigenlijk niet zo blij mee is. Zo kun je goedkoop de leukste (nieuwe) producten krijgen die je vervolgens weer cadeau kunt geven.

Bon voor een dagje weg

Als je liever een wat groter cadeau geeft of het cadeau voor een speciaal persoon is, zou je kunnen kiezen voor een dagje of weekendje weg. Probeer dit te regelen via Groupon of Vakantieveilingen, zo bespaar je veel geld. Op deze manier heb je een groot cadeau, voor een klein prijsje.

Maak het zelf

Heb je echt weinig geld te besteden? Maak dan zelf een cadeau. Bak een lekkere taart of maak een eigen schilderij. Ook als je een heel goedkoop cadeautje hebt, kun je dit zelf een stuk leuker maken door het bijvoorbeeld mooi in te pakken en er een kaartje bij te doen.

Fotocredits:
Project Why

Share This