Bespaar honderden euro’s per maand op je huur!

Bespaar honderden euro’s per maand op je huur!

Ben jij student en betaal je maandelijks honderden euro’s aan huur voor een kleine studentenkamer? Dat kan ook anders! Een beetje risico moet je wel durven nemen, maar met een antikraakpand betaal je minder geld voor meer ruimte. 

Een gemiddelde studentenkamer kost tussen de €300 en €400 voor slechts iets meer dan tien vierkante meter. Antikraakwoningen zijn woningen in gebouwen die gesloopt gaan worden. Ze zijn daarom nog tijdelijk beschikbaar voor een zeer gunstige prijs. Je betaalt slechts een paar tientjes in de maand om te voorkomen dat het pand gekraakt wordt.

Voor dit geld heb je dan niet een klein slaapkamertje, maar vaak een heel appartement. Naast de huur moet je nog wel gas, water en licht betalen. In totaal ben je niet meer dan €200 per maand kwijt.

Natuurlijk zit er wel een risico verbonden aan het antikraak wonen. Op het moment dat de woning gesloopt gaat worden, krijg je hiervan bericht en moet je binnen twee weken je huis verlaten. Het is helaas dus wel een onzekere manier van wonen. Toch is het zeker aan te raden voor studenten die in geldnood zitten.

Fotocredits:
Inspiratie Blog

Share This