Beperk je telefoonkosten in het buitenland

Beperk je telefoonkosten in het buitenland

Als je op vakantie gaat, kan dat nog wel eens een dure telefoonrekening opleveren. Niet iedereeen heeft namelijk door hoe hard de kosten kunnen oplopen als je eenmaal over de Nederlandse grens bent. Dit zijn wat tips op je telefoonkosten te kunnen beperken. 

Zorg dat je de tarieven kent

Wanneer je geen idee hebt hoeveel geld het kost om bijvoorbeeld te bellen, kun je nog wel eens schrikken van de rekening. In het buitenland zijn de tarieven als volgt:

Bellen: €0,23 per minuut (let op: je betaalt ook geld om gebeld te worden, dit kost €0,06 per minuut)
SMS: €0,07 per bericht
Internet: €0,24 per MB

Vakantiebundel

Veel providers bieden een speciale vakantiebundel aan waarbij je voor een bepaald tarief kunt bellen of internetten. Check even bij jouw provider of zij ook zo´n actie hebben. Wanneer je veel van je telefoon gebruik maakt, kan dat nog wel eens zinvol zijn.

Roaming uit, wifi aan

Dataroaming zorgt er voor dat je telefoon verbinding kan maken met de dichtstbijzijnde internetverbinding. Apps op je telefoon worden dan automatisch bijgewerkt en dat kan geld gaan kosten. Zet je roaming dus liever uit en probeer zo veel mogelijk op wifi te zitten. Heel veel campings en hotels hebben een wifi verbinding, maar als ze dat niet hebben, kun je altijd terecht op openbare plekken zoals een restaurant of station.

Fotocredits:
Buitenland mobiel

Share This