Ben jij financieel onafhankelijk?

Ben jij financieel onafhankelijk?

Vrouwen worden steeds hoger opgeleid en doen het in dat opzicht zelfs beter dan mannen. Glazen plafond? Daar trappen we dwars doorheen! Want vrouwen zijn sterker dan ze ooit geweest zijn. Toch? Maar hoe kan het dan dat we nog steeds niet helemaal financieel onafhankelijk zijn?

Inmiddels zijn er meer vrouwen dan mannen hoger opgeleid. Meer dan de helft van de afgestudeerden aan het hbo en wo bestaat uit vrouwen. We zijn ambitieus en zorgen dat we gezien worden door onze werkgever. Toch blijkt dat we nog steeds niet financieel onafhankelijk zijn. Uit een rapport van het CBS blijkt dat maar iets meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig is.

Maar wat vinden wij vrouwen daar zelf nou van? In totaal vindt 81% het belangrijk om een eigen inkomen te hebben. Opvallend is dat dit percentage bij vrouwen zonder partner of kinderen 97% is, terwijl het percentage vrouwen met partner en kinderen dat het nodig vindt een eigen inkomen te hebben slechts 70% is. Zij blijken hiermee het meest traditioneel in hun opvattingen.

Helaas blijkt het nog vaak te gebeuren dat vrouwen een hoge (en dure) opleiding volgen en hier vervolgens nauwelijks meer wat mee doen. Ze krijgen kinderen, hun man verdient redelijk wat geld en daarom blijven ze liever thuis om voor hun opgroeiende kleintjes te zorgen. Ook redelijk shocking is het feit dat vrouwen die wel aan het werk zijn ongeveer 23 procent minder salaris krijgen dan mannen in dezelfde functie.

Dus ladies, kom voor jezelf op en zorg dat je financieel onafhankelijk wordt! Natuurlijk is het wel zo makkelijk om op de zak van je vent te teren of de financiële hulp van de overheid te accepteren, maar hoe fijn is het als je financieel geheel onafhankelijk bent? Niet makkelijk te realiseren in tijden van crisis, maar wel de moeite waard om te proberen!

Fotocredits:
Z24

Share This