Belastingaangifte: doe het zo snel mogelijk

Belastingaangifte: doe het zo snel mogelijk

Voor je belastingaangifte heb je nog even de tijd, maar toch is het verstandig dit zo snel mogelijk te regelen. Je kunt tot 1 mei aangifte doen, maar het is aan te raden om hem voor 15 april al verstuurd te hebben. Dit heeft namelijk een aantal voordelen. 

Wanneer je voor 15 april je belastingaangifte doet, krijg je sowieso voor 1 juli bericht. Het is fijn om het zo snel mogelijk te weten of je inderdaad geld terug krijgt van de belastingdienst, maar ook wanneer je moet betalen, kan het slim zijn om op tijd aangifte te doen.

De belastingrente die je moet betalen over het bedrag, begint namelijk pas te lopen op 1 juli. Als je voor die tijd aangifte hebt gedaan, heb je dus wat langer de tijd om het benodigde bedrag te betalen. Je krijgt dan geen rente voor je rekening.

Bovendien scheelt het veel stress als je je aangifte op tijd hebt ingediend. Het is nou eenmaal fijn als dat soort werkjes achter de rug zijn. Dus heb je dit paasweekend nog wat tijd over of wil je even weg kunnen vluchten van alle familie? Neem dan kort de tijd voor je aangifte en alles is op tijd geregeld.

Fotocredits:
Nu.nl

Share This