Back to school, maar dan goedkoop

Back to school, maar dan goedkoop

Ga jij, je zoon of je dochter naar een nieuw jaar van (de middelbare) school? Dan zullen er ongetwijfeld een hoop nieuwe spullen gekocht moeten worden. Hoe kun je dit doen zonder veel geld uit te geven?

Maak een lijstje

Een goed begin is het halve werk, en in dit geval bespaar je wellicht ook de helft van het geld. Maak een lijstje van te voren met alle spullen die je nodig hebt. Kijk goed wat je al in huis hebt en wat je nog moet kopen. Zo voorkom je dat je iets te enthousiast raakt bij het zien van al die mooie nieuwe spulletjes en veel meer koopt dan je nodig hebt.

Moet je het wel nieuw kopen?

Bij het opstellen van een lijstje is het heel belangrijk dat je goed nadenkt of je het echt wel nieuw moet kopen. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden om een nieuwe versie van de Bosatlas, terwijl jouw oude exemplaar ook nog prima werkt. Wanneer je twijfelt, kun je het altijd even vragen op school.

Wissel goedkoop af met kwaliteit

Het kan zijn dat je het belangrijk vindt om een mooie, goede agenda te hebben die best wat meer mag kosten. Probeer alleen wel te bedenken dat niet alle spullen duur hoeven te zijn. Wissel goedkoop (Action of Lidl) af met wat duurdere winkels zoals Hema of V&D. Niemand zal het merken!

Uitverkoop

En tenslotte: wacht op de uitverkoop. Je hebt misschien heel veel zin om je lekker voor te bereiden op school, maar het is beter om even te wachten. Schoolspullen worden in de eerste week na de vakantie sterk afgeprijsd en veel dingen heb je toch niet eerder nodig.

Fotocredits:
Schoolspullen vergelijken

 

Share This