Apps waar je geld mee kunt besparen

Apps waar je geld mee kunt besparen

De smartphone maakt ons leven een stuk makkelijker. Bovendien hoef je voor veel apps niet eens te betalen, dus dat scheelt weer! Er zijn ook een heleboel apps die niet alleen gratis zijn, maar je ook nog eens helpen geld te besparen.

Spotzi-parkeren

Eigenlijk is het een ramp om met de auto in grote steden naar een parkeerplek te moeten zoeken, maar soms is dat nou eenmaal nodig. En als je dit dan toch aan het proberen bent, is het wel zo fijn als je een overzicht hebt van alle parkeerplaatsen in de stad met tarieven erbij. Ook geeft de app weer wat de maximale parkeertijd is van een bepaalde parkeerplaats en kun je gemakkelijk zien wat je kwijt bent voor een dagje parkeren. Aangezien er grote verschillen zitten in de prijs van verschillende delen van de stad kun je hier veel geld mee besparen.

IOU: I Owe You

Vrienden kloppen altijd bij jou aan als ze spullen of geld nodig hebben, maar inmiddels weet je gewoon niet meer wat je nou aan wie hebt uitgeleend. Grote kans dat je het dan ook nooit meer terugziet. Daar brengt de app I Owe You verandering in. Je kunt hiermee precies bijhouden wat je aan wie hebt geleend op welke datum.

Red Laser

Met Red Laser kun je in een winkel terplekke een prijsvergelijking starten. Je scant de barcode van het product en je telefoon gaat keihard aan de slag om voor jou de prijzen van dit product op internet te vinden. Kun je meteen heel gemakkelijk zien of het voordeliger is om hem in de winkel te kopen of dat je toch beter thuis van achter je computer kunt bestellen.

Apps tom tom taxi

Tom Tom Taxi

Sommige taxichauffeurs proberen je op te lichten waar je bij zit. Ze kunnen dan wel een meter in de auto hebben, maar rijden gewoon via een omweg naar de juiste bestemming zodat jij alsnog extra moet betalen. Met de app Tom Tom Taxi kun je in Rotterdam en Amsterdam controleren of de chauffeur wel via de kortste route rijdt. Bovendien kun je een beoordeling geven waardoor volgende klanten gemakkelijk de betrouwbaarheid kunnen checken. Er wordt momenteel gewerkt aan een landelijke dekking van deze app.

Benzine-Jip

Net zoals er grote verschillen zijn in parkeerkosten, kun je ook veel geld besparen door het juiste tankstation te kiezen. Deze app zet alle tankstations in de buurt voor je op een rijtje en berekent de benzinekosten per tankbeurt. Zodra je een tankstation hebt uitgekozen, wijst hij ook nog eens de weg er naartoe.

Bronnen:
Z24
Telegraaf

Fotocredits:
Druktemakers
Tom Tom Taxi

Share This