Geld besparen met een huishoudboekje

Geld besparen met een huishoudboekje

Heb jij een huishoudboekje waarin je alle uitgaven opschrijft? Een huishoudboekje is misschien een beetje ouderwets, maar het is wel een goede manier om met geld om te gaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 65% van de vrouwen geld bespaart wanneer ze een huishoudboekje gebruiken. 

Huishoudboekje

In een huishoudboekje schrijf je precies op wat je waaraan hebt uitgegeven. Dit is handig omdat het je snel en gemakkelijk inzicht geeft in je geldzaken. Je weet precies wat je waar aan uitgeeft en kunt snel beslissen waarop je eventueel kunt besparen. Het is gemakkelijk om op deze manier wat aan je uitgavenpatroon te veranderen en op die manier kun je flink wat geld besparen.

Inkomsten en uitgaven

Papieren huishoudboekjes zie je niet meer zo veel, maar je kunt het natuurlijk ook digitaal doen in bijvoorbeeld een Word of Excel bestandje. Je hebt twee kolommen nodig: één voor je inkomsten en één voor je uitgaven. Sommige kosten zijn vaste kosten die maandelijks terugkomen. Deze kosten kun je meteen noteren. De rest van het geld kun je verdelen in losse bedragen voor bijvoorbeeld boodschappen, kleding, cadeautjes en leuke uitjes. Om een goed overzicht te krijgen van al je uitgaven kun je gebruik maken van je bankrekeningoverzicht. Vergeet ook niet om je bonnetjes te bewaren wanneer je contant betaald hebt.

Sparen of minder uitgeven?

Merk je dat je steeds wat geld overhoudt? Dan kun je dat bedrag maandelijks gaan sparen. Komt er juist te weinig geld binnen? Dan zul je moeten kijken waar je op kunt besparen. Met een huishoudboekje kun je in een snel overzicht zien waar je veel geld aan uitgeeft en waar je dus best wat op kunt besparen. Bovendien kun je ook meteen bijhouden of dat besparen daadwerkelijk lukt, tenslotte kun je de maanden met elkaar vergelijken. Zo heb je veel meer inzicht in je eigen geldzaken.

Fotocredits:
Pixabay

 

Share This